the litle diary of small buterrfly

welcome to my page...
as u are enter my blog...
leave ur comment as wateva u r think about my entry...tQ

Monday, February 21, 2011

PADU dah abes!!!!

Tok Guru kami...Kak SARAH (*baju biru)..tengs kak sarah!!laf u!saraghae!

Ni kteorng bgmbr ngn sume AJK PADU dari Desa Lembaran..deorng sgt happening!!!!!

Ni masa da abes btnding..bgmbr ngn PN flooora n En...lupe la nama dia..hehee!!!

Ni sume wajah2 pemantun n PE Padu n yg lg penting Pengurus yg tersyg..ZILA
Wajah2 lepas amik Hadiah..hehe

Ni masa lawan tok Fight tempat ke3@ke4 ngn Desasiswa Nurani
dari kiri blkg..WAWA,JUN,UU & KIAH...


ooooyeeaaaah!!!!!
finally abis gak PADU ni..alhamdulillah kami Saujana dapat no 4..n aku dapat title "pemantun terbaiik masa lawan Tekun..hehe!
aku turut bangga dgn pncapaian yg dicapai sbb team kteorg supe amatur..
dapat kalahkan team2 lain yg bawak peserta yg da lama dalam dunia pantun ni sgt la bahagia!(sedikit jahat disitu)hihi!
spnjng pertandingan sumenya bjln dgn baik..gugup skali dua tu ada la..almaklumlaa..spontan
neves lagi..ehhehehe!!
haaa..becakap sal pemantun terbaik ni..sbenarnya satu pantun ni yg mmbntu aku tok dapat title tu...pantun ni mmg bejaya buat juri2 suka kat aku kot..kot..hiihi!
pemantun kedua tekun tanya...malam petama katil basah...adahkah pundi retak seribu?
(*tapi dalam pantun la..aku da lupe da da pnya pntun caner..so summary je la ea)hihi!
so aku jawab la...
"Riang terbang si anak keluang,
hinggap sebentar duduk di titi,
Tok Kadi sudah bagi Peluang,
Harus berjuang sepenuh hati."

(*abis satu bilik tu gelak...hahahaa!!!!!!!)



haaa...ni ada lagi satu pantun yg aku rasa sejarah dalam hidup aku kot...
mmg hari ni dalam sejarah laaa...
"Terkedek-kedek si anak beruang,
berlari kerna takutkan helang,
andai kita gigih berjuang,
pastinya bangsa tinggi dijulang."

(*adoooiii..ada ka beruang takut ngn helang???????????)
*tergelak bila mmikirkan jawapn ini!hahahaa!!!!!
Pn Floora kate,aku da buat dosa besar dlm pantun ni...ahhahahahaa!!!!

hmm..w/b pun PADU memang best!banyak pglmn y aku dapat!

Friday, February 18, 2011

PADU dah Tiba!!!

















OMG!
sedar x sdr da tiba masanya aku bertanding PADU ni..
hmmmm.....
dah berbulan2 lamanya kami berlatih..akhirnya malam latihan terakhir da tiba..
esok aku,kiah,wawa,&jun akan beradu keupayaan kami untuk meraih kemenangan untuk Saujana..
InsyaALLAH kami akan lakukan yg terbaik..
sangat terima kasih kepada "KAK SARAH" yg selama ni dah bersusah payah melatih kami...
aku janji akn perfom sehabis baik sepanjang pertandingan ni..
x lupa pada zila,pet,dila n PE2 yg lain yg sanggup turun membantu kami sepanjang proses latihan berlaku...sy amat berharap pasukan Saujana akan meraih tempat dalam pertandingan ini,..
YA ALLAH....
"aku mohon padamu..lancarkanlah perjalanan pertandingan padu yg akan dijalnkan bermula esok smopai ahd nanti..tenangkanlah hati kami supaya soalan dapat diajukan dan kami dapat membeli pantun dengan baik..jauhilah sebarang rasa yg bakal menganggu perjalanan proses menjual dan membeli pantun ini.."
---------------------------aminn-------------------------

Thursday, February 17, 2011

Kerja Dan Komitmen!!!


kerja yang makin bertimbun membuatkan aku semakin TERTEKAN!
adduyaiii..bayangkan..aku perlu siapkn 3 kerja dalam saru masa...dan itu sangat lah meletihkan!
sekarang aku tengah bertungkus lumus nk siapkan SAGA..sorry ye dato',huda, n mira..aku lmbat hantar bahagian aku tok SAGA tu..aku bukan sengaja nk lambatkn..tapi kerja yg telampau bnyk wat aku lupa sal ni..adeh!!!!!
esok da nk pertandingan PADU..seriously..aku sgt tension..
mana jawab x on time lagi..jawapan pon asyik putri..puter..teruna..dara...arrggggh!!!
harap sgt masa bertanding tu aku tenang n dapat jawab dgn sebaiknya..
assment plak menunngu untuk di sentuh...aduyaiii...7 assmnt nk kena hantar...tapi satu
pon aku x sentuh ag..grrrrrr...
presentation...
next week aku kena present PGA 102 dengan Rozi n izzudin..
seriously,mula2 aku agak sedih dapat kumpulan ngn mereka sbb aku takut kteorng x match..
tapi Alhamdulillah..lama2 rasa cm da boleh communicate da ngn deorang..
harap2 sume akn berjalan dengan baik..
amin......

Lelah Hati:)


“Lelah Hati"

Aku mencuba untuk mengerti
Aku mencuba untuk fahami
ku berikan semua perhatianku
kuberikan rsa sayangku padamu
tapi..
Kamu tetap saja begitu
tak pernah mahu untuk mengerti aku

Aku lelah.. aku letih.. aku penat..
tak sanggup aku menahan jerit hati ini
ingin ku teriak…!!!
lepaskan semua penatku
hilangkan semua beban di hatiku

Apakah aku salah..??
bila aku mengharapkan perhatian dan kasih sayang
dari seseorang yang aku sayangi
yang selama ini tak pernah aku dapatkan darimu..

aku hanya ingin kau mau mengerti
aku hanya ingin kau mau fahami
aku perlukan perhatianmu
aku perlukan kasih sayangmu
hanya itu..
yang aku harapkan darimu..

DIA??

cube teka..ni tng sape?hihi!!!!!!

saya sangat penat dan letih!
penat dengan kerja yang terlalu banyak..nk pertandingan padu da dekat..grrr...
hari ni biasa je..kelas stat kol 11..hmm..smalam aku trsngt ridukan mcd..dan hari ni da kesana ngn miera n mawar..makan BUBUR AYAM!nyum2!!my fav!
petangnya berlalu dengan biasa shj..malam ada kls..balik kls rushing2 pegi padu..otw balik kejar bas..sakit siler kaki aku yg dah sedia sakit ni..adeh!!!!!
abis padu kol 12 stgh..g makan kat khalil...2 mnt lepas makan..aku muntah!!!!!grrrrrrr
secara jujrnya aku sgt memerlukan DIA saat ini..tapi DIA dimana?
DIA seolah2 tak mengerti apa yg aku zahirkan di fb!!!
diam seribu bahasa...sebaliknya yang aku pernah buang itu yg menemaniku...
sangat bingung!!!!
----------------------------(T__T)-----------------------------

Wednesday, February 16, 2011

Dia Jodoh Sayakah?



mengenali seseorang yang buat kamu rasa selesa untuk berkongsi segala cerita suka dan duka serta perit pedih yang kamu alami adalah satu nikmat yg sgt indah..aku ada mngenali seseorang yg aku rasa begitu..jauh dilubuk hati aku mengatakan bahawa dia adalah jodohku..namun...jauh disudut lai aku merasa ragu-ragu..bimbang cinta yang bakal ku semai x berbalas..cara dia menjaga aku sgt membuat aku terpikat dan terus menyukainya dari hari kami berkenalan sehingga sekarang..namun, aku takut perhatian yang diberinya itu bukanlah perhatian seorang lelaki yg mengharapkan si gadis sentiasa bahagia tetapi sebaliknya sekadar perhatian seorang teman..andai ditanya,mahukah aku hidup dengannya..jawapannya :
:::YA!AKU MAHU HIDUP DENGANNYA!:::

..tapi adakah jawapan dia juga begitu...YA ALLAH..sekiranya dia memang jodohku..kuatkanla aku untuk mengharungi segala cabaran yang mendatang DAN sekiranya dia bukan jodohku..jauhkanlah dia dariku sebelum aku semakin menyayanginya dan akhirnya terluka..

::::::::IA:::::::

Tuesday, February 15, 2011


waa...lama suda aku x berbloger rupanya..hmmm..
sibuk yg teramat sgt mnyebabkn aku x mnyempat nk update blog ni..welll..aku skrg telahpun bergelar studnt universiti..dan telah melanjutkan pelajaran ke USM dalam kursus Pendidikan..4 tahun lagi cikgu la aku..Insyaallah..banyk pengalaman baru yang aku peroleh selama belajar disini...semester pertama memang sebuah semster yg teramat sibuk smpaikn aku langsung x sempat nk post kt Day n Nite ni..skarn ni aku da berada di semester 2..semster yang bermula dengan sgt best dan diselangi beberapa kekusutan yg melanda..hehe!!!!!tu je kot..t sy update ag taw!tata!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...