the litle diary of small buterrfly

welcome to my page...
as u are enter my blog...
leave ur comment as wateva u r think about my entry...tQ

Friday, January 20, 2012

oh anwarhadi!

Hari ini dalam SEJARAH!
BUAT pertama kalinya ANWAR HADI reply tweet2 sy!!!
i'm so in love with him!!!!!
:))....
inilah dia jejaka yg mampu buat sy tersenyum smpai telinga...<3!

walaupun twetet2 ni xdela speacial sgt..tp sgt bermakna kerana penantian sy selama ini sudah mendatangkn hasil!hehehe!!i love u larh!!:)
comel je dia ni!!!huwaaaa..:)

ok..esk sy msuk dwn exam dgn senyuman..:)
kat bawah ni abg handsome sy!!::


tooooodiiaaaaa..:) <3

Monday, January 9, 2012

study vs poya2


Asaalamualaikum w.b.t..
untuk tahun 2012 ni rasanya ini kali ke2 ana mengeluarkan entri..:)
ok..untuk entri yg kedua ni..nk ckp skit la kan..memangdangkan skrng ni musim exam, ana nk kongsi la beberapa situasi yg sering ana alami semasa musim peperiksaan ni.
standed la kan..bila nk exam kene la study..

bagun pagi2..eh xbukan pg sgt la..:P


epas bebrapa puluh minit guling2..pg mandi..
bila da segarrrrr...ok..nk STUDY!!!!(*dengan penuh smgt ni)
then..bukak buku..baca,..mata booolllaaat!!!





ok...lepas 10 minit.....mcm ni la gayanya...


lepas tu..kugagahi jua...tahan walaupun da nk terkeluar ank mata..:D
stop kejap...then smbung balik..dari meja..ke atas katil..da boring guling2 atas katil
turun meniarap kt lantai (*untungla bilik ade kapet)hahaha!
begini la ropenye!!!
P/S : tp yg dalam gmbar ni lg cantek la...hihi!:P




ok....da lebih kurang sejam lebih study....ini situasinya...




haaaaa...setelah berliter-liter air mata dihasilkan..akhirnyaaaaa...







tidooooooooooooooooooooo....grrrrrr




haaaa..tu la sedikit sebanyak yg nk dikongsikan untuk mlm ni..x tau la...spatotnya skang ni ana sedang gigih pulun pgt 201e..tapi nmpak gayanya sedang gigih mengupdate blog ..adoiiiiii....tp ape yg sy tulis kt atas tu..same x ngn korang????hmmm

*moral of the story : tanamkan azam yg tinggi..teguhkan semangat iklaskan hati..insyaallah anda semua akan dapat belajar dengan tenang..(*kalau mmg dah nekad..insyaallah perkara2 di atas x kan terjadi..:)

soooo..GUD LUCK kepada semua yg sedang menduduki peperiksaan..doa ana...SEMOGA BERJAYA!!!:)
ok...sy nk study skrg..:)(^__^)




Wednesday, January 4, 2012

2012



ok.
kalo dikira, da lame jgk la tidakku update blogku ini..hihi!
btw SELAMAT DATANG 2012!sedar x sedar da 22 tahun suda!hmm...
makin bertambah usia,maikn bertmabah la kimotmen dan dugaannya..diharapkan 2012 bermula dengan baik, berlangsung dengan jayanya dan berakhir dengan kebahagiaan..insyaallah..:)


Saturday, April 23, 2011

Aku dan Dia..

ok...cakap sal aku dan dia ni..sy ade something nk share ngn anda2..ceewah..macam la ramai sgt baca blog aku ni..hihi
ok..DIA ni sebenarnya kawan baru AKU..
AKU stat kenal dia mase mula2 daftar kat usm hari tu..
DIA boleh dikatakan sangat penting la
tapi..AKU ni malas sgt nk bawak DIA...
tapi ade gak la time AKU memang memerlukan DIA sgt2
n kalo xde DIA mmg AKU xleh buat pape...
hmmm..mesti korang nak tahu kn sape DIA tu...
haaa..kalo nk tau..tgok pict kat bawah tu.hihi


mak aiii..skemanya muka cekk!!!

ni la dia kad matrik yg aku x suka pakai tu...hihi
mmg kesian la kat dia...adeh!time nk g libry ngn nk exam je aku pakai..tu pon kadang2 aku pinjam kawan punya kalo nk masok lib..sbb lupe nk bawak..haha!
TAPI..kalo time exam...memang dia peneman setia ku la..haha!


haaaa..ade pon gmbar2 aku pakai kad matrik..hihi!!!tapi gmbar2 ni sume time aku skemarable lagi..hahaha..zaman mula2 dapat kad matrik..hihhi!!!smpai ke padang pakai..;))


ha...ni pulak..pakai kad matrik smpai ke malam..hahaha!!!

*p/s = walaupapepon..aku tetap sayang kad matrik aku tu..hihi..
biarpun aku x brape nk suka gantung dia kat tengkuk aku..tapi kad matrik ni antara berang paling berharga yang aku ade la..memanglakalau dilihat kad matrik tu sekadar kad biasa yang betali je..tapi nilainya sgt besar bagi aku..kerana..x semua orang mampu mempunyai kad bertali tu..kan??alhamdulillah...last skali...saya sayang kad matrik saya..n plg penting..saya syg USM;)).

Wednesday, April 20, 2011

Kamu memang!!!!!



18 April hr tu birthday sy..
macam biasa la,..kalo da nama bday msti la ade yg wish kn..
msg..fb..call..mcm2 la..dari 11 59 pm (17 apr)
sampaila 12 30 am (19apr)..ade je yg wish..
tapi..msg "dia" x jugak smpai2..mula2 kawan2 cuba tenangkan dengan gtaw mybe dia nk jd yg terakhir..tapi xde msg jugak..hmm..so sy da mula rasa down..



tapii..
sejujurnya sy memang masih berharap..
harap dia akn msg..x kesah la bila pon..jnji ada...

dannnnn...
tiba2 smlm ada msg masok..
n sendernya adalah ~dia~
sy dah mula rasa mcm nk melompat...
KAMU MEMANG!!!!!
dari dulu xpernah nk berubah..suka buat sy menunggu..dan bahagia last2 minit!hish!geramm!!!

p/s : sy x nak terlalu berharap yg kamu akan muncul balik dlm hidup sy sebab sy xnk menangis untuk kali yg kedua..tapi kalau ditanya adakah sy masih boleh terima kamu kembali..jawapannya masih lagi YA!

Tuesday, April 19, 2011

Kalau Saya Ada Boipren...

'Kalau Saya Ada Boipren...'
hmmmm..kalau saya ada boifren????
ape yg sy nk buat adalah..........


1. Saya nk MAKAN AIS KRIM ngn dia!!!!!
-nk duduk tepi pantai,pastu tgok bintang kat langit,
sambil makan ice cream..nyum2...




2. Saya nk MASAK untuk dia/buat 'lunchbox'
n lepas tu
pegi taman tengok dia makan masakan sy...:)



3. Saya nak bawak dia jumpa family &kawan2 saya..:)
-nk tanya lulus ke tak...hihi::)



4. saya nak tulis note yg berbunyi ' I love u'
dan letak dalam poket sluar dia...
-so that bila dia nk amik something dalam poket, dia akan jumpa notes tu..:)



5. saya nak nyanyikan lagu (*lagu fevret dia)
sambil dia mainkan gitar :)



6. saya nak jalan2 ngn dia satu hari tanpa ada sebarang ganguan..
-nk off hp..hari tu hanya dunia sy dan dia shj..
(*p/s : buat benda2 yg boleh dibuat je..yg xsepatutnya itu harus dihindar:))



7. saya nak bgitaw dia yg sy sygkn dia n sy nak dia jadi SUAMI sy:)



~~~>>itu antara beberapa benda yang saya nak buat bila sy dah temui cinta hati sy..
harap2..suatu hari nanti my 'Mr Perfect' akan tiba..kepada ' Bakal Suami' sy yg sy masih x tahu pon siapa dia..sy berjanji akan menyayangi kamu dengan sepenuh hati sy n sy akn jadikn kamu org yg paling bahagia dalam dunia..amin:)~~~>>

Sunday, April 17, 2011

TERsangat rindukan kamu!!!!

when i miss u...this song accompany me replacing u~~(T__T)
miss the time that u r giving me this song
penat dan tensyen sy hilang bila kamu dendangkan lagu ini..
tQ kerana PERNAH bahagiakn saya.
sejujurnya,kamu memang ada dalam fikiran sy sekarang dan mungkin ini bukan masa yang sesuai untuk sy memikirkan benda2 sekecil ini namun tak mampu untuk sya nafikan...
=====MIA====

Oh her eyes, her eyes

Make the stars look like they're not shining

Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her lips, her lips
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...